ДА ВАМ СЕ ПРЕДСТАВИМ 3

Сарадња са родитељима, као и укључивање родитеља у живот и рад школе, од велике је важности за све учеснике наставног процеса, али пре свега за наше ученике. Организовање различитих радионица, али и других облика ваннаставних активности, у сарадњи са родитељима, учитељи у нашој школи спроводе већ дужи низ година.

Ученици 1-2 данас су имали прилику да упознају и нешто ново науче о једном, њима не тако блиском занимању. Гост наше данашње радионице, био је родитељ неше драге другарице Дуње.

Кроз веома занимљиву радионицу, ученици 1-2 имали су прилику да упознају воскарски занат који се углавном преносио са колена на колено. У давна времена, правиле су се првенствено свеће различитих величина и облика, славске свеће, свеће за крштења, украсне свеће итд. За прављење предмета од парафина и воска коришћени су специјални калупи и све се углавном радило ручно.

Данас, у време модернизације, тај процес је у многоме убрзан. На нашем часу, Дуњин тата Игор, показао нам је како се праве свеће. Видели смо специјалну машину која отапа парафин и восак, који претачемо у калупе и остављамо да се хладе. Научили смо поступак прављења свећа, али и украшавања, како декупаж техником, тако и бојењем у различите нијансе.

Веома смо захвални нашем родитељу Тодоровић Игору, који је уложио огроман труд да нам припреми и прикаже овај несвакидашњи занат.

Учитељ Милан

 

 

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *