Професионална орјентација – Моја средња школа

МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА
Поштовани,
Обавештавамо Вас да ће се ове школске године све активности везане за завршавање основне школе и упис у средњу школу обављати електронским путем на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs), без подношења документације у папирном облику. Од ове године листа жеља ће моћи да се поднесе путем овог портала, уз могућност неограничених измена и допуна до 3. Јула 2021. године.
Повезивањем са системом здравства омогућен је и електорнски упис за ученике који уписују профиле за којеје потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис.
Ученике који планирају да полажу пријемни испит за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа, родитељи односно други законски заступници моћи ће да пријаве путем наведеног портала у периоду од 12. до 15. априла 2021. године. Сви који не искористе предност електронског подношења пријава, моћи ће да поднесу пријаву у папирном облику 15. и 16. априла, у средњим школама које имају специјализована одељења и у уметничким школама. Пријемни испити за упис наведених средњих школа за школску 2021./22. годину биће реализовано у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године. Увид у резултате ће бити омогућен електронским путем на споменутом порталу.
Завршни испит на крају основног образовања и васпитања биће одржан 23., 24. и 25. јуна 2021. године, а увид у прелиминарне резултате тог испита, родитељи и други законски заступници моћи ће на порталу Моја средња школа да виде 27.јуна 2021. године.
Сви који не искористе предност електронског подношења листе жеља, моћи ће да је поднесу у папирном облику у основној школи свог детета 3. и 4. јула 2021.године.
Увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама биће омогућен на порталу Моја средња школа (mojasrednjaskola.gov.rs) од 11. јула 2021. године.

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *