КО ПРИРОДУ ПРЉА ИМА ДА НАДРЉА

Ученици наше школе, имали су прилику да гледају представу „Чувари природе“. То је еколошка авантура и прича о пријатељству у којој се кроз еколошку причу провлачи и прича о борби против насиља и прича о зависности од компјутерских игрица. Мала љубавна прича употпуњује поруку о правим вредностима коју ова представа носи.

Главни лик је Здравко, немирно дете које жели да стално буде по његовом. Да би добио све шта жели одлучује да пођубри цео град и тако призове страшног господара Ноћила, који ће му испунити три жеље. У томе му помаже његов друг Срећко, који, у ствари, заједно са својом симпатијом Ружицом, покушава да га спречи да не надрља. То покушава и Данило, Здравков брат, али на погрешан и веома насилан начин. Придружује им се и Војкан Војко, зависник од компјутерских игрица, коме се Здравкова идеја допадне. Међутим, после много труда и довитљивости, Срећко и Ружица успевају сво троје да науче важну лекцију о правилном понашању, штетном утицају видео игара и насиља и опасностима које вребају на интернету, тј. чувању себе, других и околине.

Представа представља пројекат који је образовног карактера. Као такав, обрађује три модерна проблема која су заступљена код деце: Еколошка неосвешћеност; Борба против насиља; Зависност од савремене технологије (мобилних телефона, видео игрица и социјалних мрежа).

Ваша Школа