Архива 2016 – 17

СРЕЋАН РАСПУСТ

Наши најмлађи (први и други разед) се одјављују!!!
Били су вредни у току ове школске године – марљиво су радили, проширили своја сазнања, играли се, дружили и, наравно, били, креативни!
Александра Зиројевић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОСЕТА ЗОО ВРТУ

Ученици првог разреда посетили  су „Врт добре наде“- зоолошки врт на Малом Калемегдану.

Био је то диван сунчан данпун очекивања за све нас. Прво наше искуство је била вожња градским превозом, шетња старим београдским улицама и Калемегданом. Наши ученици показали су како умеју пристојно и културно да се понашају у разним ситуацијама.

При обиласку зоо-врта одушевљено су посматрали лавове, тигровефоку која је уживала у пливању, разне врсте егзотичних  животиња,  као и остале становнике овог дивног комплекса.

Посебно атрактивно и симпатично је било позирање, у манекенском стилу, једног мајмуна и заједничко фотографисање са статуом познатог Самија. После обиласка зоо-врта, ученици су се играли у парку, сладили сладоледом и уживали у дружењу.

      При повратку вратили смо се, срећни и задовољни, најпознатијом улицом нашег града – Кнез Михајловом улицом.

 Веома  лепо искуство ученици су доживели под будним очима учитељица Добриле Марковић, Јелене Ранковић, Бранке Попадић, Мире Травице Петровић, Наташе Зечић и Тање Радовић.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

ЖИВЕО РАСПУСТ

3.6.2017. године, одржана је манифестација ,,Живео распуст” у организацији ГО Палилула. Ученици су учествовали у квизу и показали висок ниво знања из познавања историје ГО Паилула као и знања из области српског језика, математике, физике, географије, историје која стичу у школи.

У музичком деу такмичења, нашу школу представила је Катарина Абрамовић и освојила заслужено прво место.
Похваљујемо све ученике који су својим понашањем и знањем на прави начин представили школу.
Браво за Павла Станимировића 1/1, Павла Игњатовића 2/1, Андрију Петровића 3/4, Ивана Ђурђева 4/2, Катарину Абрамовић 6/1, Машу Отовић 5/2 и Тијану Цицмил 7/3!

Татјана Радовић, Бранка Попадић, Јелена Ранковић, Марија Јовановић

СВЕЧАНИ ШПАЛИР НАШИХ ОСМАКА

Опростили смо се прекјуче од оних који „страшно дугим ногама одлазе у свет“ у присуству свих ученика и наставника школе, уз свечани шпалир и најлепше жеље. Овом приликом их и библиотекарка Марина испраћа стиховима Мирослава Антића:

 

„Није ово више завршена само  једна школска година.

Кажу:

готово је детињство.

Једно велико детињство данас је готово.

Кажу,

и сви су заједно радосни,

и котрљају се низ степенице као шака просутих кликера

и сви су смешни од задовољства

као пластелинске фигуре,

и сви су шарени и чудни

као град за време великих празника.

Само ја знам:

никад више,

никад више

нећемо се ухватити за руке,

ни ходати од угла до угла

и покушавати узалуд да се сетимо док ћутимо

нечег врло важног,

нечега толико огромно важног,

чега се раздвојени никад више нећемо моћи сетити.“

 

 

 

 

Драги наши предшколци,

Сваки труд  је корак ка новом успеху.

Петар је, као и већина вас, успешно савладао свој први тест зрелости – тест за полазак у школу. Верујемо да ће се успеси низати што желимо свим будућим школарцима.

Упис је у току.

Добро нам дошли.

Право је задовољство поделити ово писмо са вама, драги пријатељи.

ПОСЕТА МУЗЕЈУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

У четвртак, 25.5.2017. године, тридесет учника осмог разреда посетило је музеј Николе Тесле. На почетку је приказан кратак филм посвећен животу и раду нашег научника. Кроз стручно вођње, ученици су повезали градиво из физике и техничког и информатичког образовања.

Посету реализовале Снежана Ивановић и Марија Јовановић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОСЕТА ХЕМИЈСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Ученици 3-3 одељења посетили су Хемијски факултет и учествовали у њиховој радионици под називом „’Kids’ Lab – Molekul je kul “. Ученицима је било  омогућено да се упознају са хемијом као примењивом науком. Радионица се заснивала на интерактивном раду у лабораторији, где су деца, током деведесет минута, у сарадњи са студентима Хемијског факултета, изводили многобројне занимљиве експерименте. Програм „’Kids’ Lab – Molekul je kul “, радионица, развијен је са циљем да едукује децу о глобалном проблему несташице хране, али и да најмлађима покаже на које начине могу спречити свакодневно бацање намирница и тиме постати одговорнији према себи и животној средини. Да код деце унапреди интересовање за природне науке. Деца су била у прилици, да се кроз практичан рад, извођењем експеримената, упознају са производњом енергије, законима о изолаторима, као и са могућностима очувања намирница. Хемија је представљена на начин прихватљив најмлађим ученицима, што је код њих изазвало велико интересовање за науку.

Учитељица Александра Перић

КАПЕТАН МИШИНО ЗДАЊЕ – ЗООЛОШКИ ВРТ

Ученици 3-1 и 3-3 одељења посетили су поставку Народног музеја у Капетан Мишином здању. Ту су имали прилику да виде Београдску мумију египатског свештеника Несмина. Уз приче кустоса Иване, сазнали су како је и на који начин она доспела у Србију и све остале занимљивости везане за њу.

После интересантне посете обишли смо и зоолошки врт где смо провели остатак дана у разгледању животиња и дружењу.

Учитељице  Сунчица Стојковић и Александра Перић

МЛАДИ ТАЛЕНАТ

Александар Митровић, ученик 6-1 разреда ОШ „Стеван Дукић“, кошарку тренира од првог разреда основне школе. Сами почеци су везани за школу „Стеван Дукић“ и Корашкашки клуб „Беко“ у коме је направио своје прве кошаркашке кораке.

Затим прелази у КК„Црвену Звезду“ са којом осваја Куп Београда за млађе категорије, неколико међународних турнира и добија позив да игра за репрезентацију града Београда.

Следи повратак у КК „Беко“ са којим пролази комплетну такмичарску лигу без пораза и тренутно се припрема за „финал- фоур“ квалитетне лиге.

Ове недеље је у Крагујевцу одржан турнир Региона Кошаркашког Савеза Србије за дечаке 2004. годиште у периоду од 19. До 21. маја 2017. године у спортској хали у Шумарицама у Крагујевцу. Организатори турнира су били Кошаркашки Савез Србије и Регионални Кошаркашки Савез Централна Србија.

Учествовало је десет најбољих екипа из читаве Србије, а тим за који је наступао Александар ( Београд 2) је освојио сјајно друго место.

Све честитке за нашег ученика, и надамо се, будућег успешног кошаркаша.

Ваша Школа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧАС У БИБЛИОТЕЦИ

Ученици првог разреда посетили су библиотеку “ Милутин Бојић“ на Карабурми и постали њени чланови. Уживали су у атмосфери која подстиче на машту и стваралаштво.

Учитељи првог разреда

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ШАБАЦ

Дана, 15.5.2017. године, ученици петог и шестог разреда кренули су пут Шапца на једнодневни излет у пратњи разредних старешина. По доласку у Шабац, обишли смо парк науке кроз који нас је провела госпођа Татјана, магистар физике. На занимљив и интерактиван начин смо погледали инсталације у парку, а у сали центра за образовање кратак филм.. Направили смо паузу у прелепом парку поред цркве. Затим смо обишли музеј који се налази у прелепом здању и обишли одељења археологије, старих заната, историје… Физичке активности смо имали на хиподрому после ручка.  Дружење смо наставили дуж шетачке зоне града. Задовољни и пуни утисака безбедно смо стигли у Београд.

Наставница Марија Јовановић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЂАК У САОБРАЋАЈУ

Ученици од првог до четвртог разреда наше школе прошли су данас обуку на саобраћајном полигону постављеном у дворишту школе. Сви су имали прилику да у симулираним условима вежбају и уче о безбедности у саобраћају и о саобраћајним правилима.

Предавање, као и очигледна демонстрација,  примерени су баш  најосетљивијој популацији, основношколској деци која су највише изложена ризицима саобраћаја.

Кроз обуку, ученици су имали прилику да се подсете, али и науче доста тога новог о  саобраћајним прописима, симулираним условима у саобраћају, на један јако занимљив и њима прилагођен начин.

Свима нама је безбедност деце на првом месту. Треба их увек подсећати и понављати како би то прешло у једну здраву навику, да би сутра као одрасли људи поштовали правила.

Сваки ученик који је прошао  обуку на полигону добио је „возачку дозволу за вожњу на саобраћајном полигону“, али и задатак да из брошуре научи и запамти шта све деца морају знати о саобраћају, а потом да реши и задатке који су дати у брошури.

Учитељ Милан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРВАЦИ ОПШТИНЕ У МАЛИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА

У сарадњи са Спортским савезом Палилуле, организовано је такмичење ученика трећих разреда. Такмичење је организовано кроз полигон свестраности. Свака школа Палилуле имала је по две екипе, екипу дечака и екипу девојчица. Екипа дечака наше школе освојила је прво место, а екипа девојчица треће.

Честитамо свима. Браво драги ђаци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МИНА ЈАКОВЉЕВИЋ

Мина Јаковљевић (2006), ученица 4/3 је 12.маја 2017. на 22. међународном такмичењу “Петар Коњовић” у Новом Саду освојила прву награду. Ово је једно од значајнијих такмичења које омогућава талентованим музичарима из целог света да се упознају и упореде са својим вршњацима. Међународни жири је састављен од истакнутих педагога и угледних музичких професионалаца, који по строгим критеријумима додељује награде за сваку дисциплину и категорију.
Мина је уписала Харфу у музичкој школи „Станковић“ у класи проф. Иване Пејоске школске 2014/15. До сада је учествовала на следећим такмичењима и освојила награде:

25.04.2016.-Републичко такмичење музичких и балетских школа у Београд – 1. награда и назив лауреат

06.11.2016.-Међународно такмичење харфе у Словенији у Велењу – 3. Награда и златна плакета

01.03.2017.-Отворено такмичење „Меморијал Душан Протић“ – 1. награда

Минин први јавни наступ био је у марту 2016. у Музеју науке и технике, потом се нижу наступи у Друштву Словенаца “Сава” у Београду, у музикој школи “Станковић” на новогодишњем концерту и концерту поводом дана школе, на отварању излозбе слика у галерији “Божидарац” . Последњи јавни наступ био је пре неколико дана у оквиру промоције харфе у холу Делта цитy-ја.
Прилог на дневнику РТС-а http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/16/kultura/2541099/harfa-donosi-nagrade-mladim-umetnicima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОСЕТА МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ

Наши ученици су 10.05. 2017. посетили Медицинску школу- Звездара. Посета је организована у оквиру професионалне орјентације. Од педагога школе су добили све потребне информације о смеровима у овој школи, броју бодова који је потребан за одређенеи смер, о потражњи тржишта рада, како нашег тако и иностраног, за занимања након завршене ове школе. Такође, љубазни домаћини су омогућили нашим ученицима да присуствују појединим часовима и практичним лабораторијским вежбама.
Ученици су ишли са наставницом Љиљаном и Људмилом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У НОВОМ САДУ

Данас је на међуокружном такмичењу из атлетике, одржаном у Новом Саду, наш Стефан освојио друго место. Браво Стефане!

 

СЛАВСКА АТЛЕТСКА ТРКА 2017.

Градска oпштина Палилула је у уторак 9.05.2017. године, на Марковдан, организовала атлетску трку за основце, јуниоре, сениоре, ветеране и рекреативце. Трка је била организована на припремљеној стази у парку, изнад Хале „Пионир“. Наши ученици освојили су медаље и пехаре.

У категорији дечака 3. и 4. разреда на 400 метара, ДВЕ награде, Урош Максимовић 4-2 (ДРУГО МЕСТО) и Стеван Отовић 3-2 (ТРЕЋЕ МЕСТО), а у категорији дечака 7. и 8. разреда на 800 метара, Вук Новаковић 7-1 (ТРЕЋЕ МЕСТО).

Честитамо свим ученицима.

Ваша Школа

АТЛЕТИКА – градско такмичење

Данас је на стадиону ФК „Рајко Митић“ – Црвена Звезда, одржано градско првенство у атлетици на којем су нашу школу представљали прваци општине, Анђела Томић 8-1 (300метара) и Стефан Чобељић 8-1 (800м).

Честитамо Анђели на освојеном 6. месту, као и Стефану на освојеном 2. месту и сребрној медаљи.

Ваша Школа

Птице свих боја – Пупин – Уметност даривања – Конак кнеза Милоша

Ученици 3-2 и 3-3 разреда наше школе имали су прилику да посете Галерију РТС-а и виде две дивне поставке. У једном делу галерије постављена је излoжба „Птице свих боја“, чији је аутор Вукo Лебан, а у другом делу галерије поставка слика под називом „Пупин – уметност даривања“.

У самој Галерији РТС-а дочекао нас је кустос галерије, који је само за нас позвао и самог аутора фотографија како бисмо још боље доживели изложбу. Са аутором смо путовали кроз три континента, „закорачили“ на три острва – Сејшеле, Исланд и Шри Ланку, где су фотографије и настале у периоду од  2014. до 2017. године. У дивним фотографијама, могли смо видети само лепоту и раскош шаренила птица са далеких меридијана, али видети и упознати пуно ендемских врста. Инспирисани фотографијама, ученици су имали прилику да на лицу места направе скице птица и поклоне аутору који им је обећао да ће и њихови радови путовати заједно са изложбом.

Сазнали смо да је аутор ове изложбе, заволео птице још у раној младости у Сенти, поред Тисе. Прве фотографије птица направио је још педесетих година прошлог века.

Иначе, аутор је експерт за сателитске комуникације. Ради у Европи, Азији и Африци, а ова изложба је организована заједно са Друштвом за заштиту и проучавање птица Србије.

Потом смо завирили у други део галерије и закорачили у другу димензију где су нас дочекале слике које су Пупинова задужбина свом народу. Изложба носи назив „Пупин – уметност даривања“. По његовој изричитој жељи 1923. године при Народном музеју у Београду основан је  „Фонд Михајла Пупина“ са оснивачким улогом од 750.000 тадашњих динара. Фонд или касније назван Легат Михајла Пупина, основао се у циљу истраживања и публиковања монографија о српским старинама, као и са намером да се повремено откупе дела српских уметника за збирке Народног музеја. Овај фонд ће 1932. године прерасти у „Задужбину Михаила Пупина при Народном Историјско-уметничком музеју у Београду“.

Однос Михајла Пупина према Народном музеју говори о једном узвишеном, родољубивом односу који је овај наш велики научник имао према народу из којег је поникао и његовој културној и уметничкој баштини. Ученици су могли да виде следећа дела: Урош Предић:  Сироче (1888), Херцеговачки бегунци (1889), Паја Јовановић: Портрет Михајла Пупина (1903), Портрет Варваре Пупин (1903), Константин Данил: Портрет госпође Вајлинг (1835-1840), Портрет г-ђе Тетеши (1835-1840), Влахо Буковац, Руђер Бошковић (1919), Никола Алексић, Портрет жене са белом капом (1851), Новак Радонић, Портрет Димитрија Сарачевића (1857), Новак Радонић, Портрет Персиде Сарачевић (1857), Павле Симић, Портрет проте Јована (Инокентија) Павловића  (1853) и Георгије Бакаловић, Портрет Јеврема Обреновића (1835).

Најважнија дела Пупиновог легата Народном музеју су сабрана у поставци  у Галерији РТС.  Аутор изложбе је Петар Петровић, кустос Народног музеја.

Потом смо кренули пут Топчидера и посетили Конак кнеза Милоша. Кустос музеја нас је кратко информисао о Конаку, а потом смо посетили унутрашње просторије. Приземље је било намењено стражи, послужитељима и чиновницима Кнежеве канцеларије. На спрату су се налазиле богато декорисане собе од којих су оне са северне стране чиниле апартман кнеза Милоша. Он се састојао од тзв. парадне собе са припадајућом оставом, трпезарије, и богомоље, односно спаваће собе са нишом за иконе и кандило. Исте такве собе са јужне стране стране конака су користили чланови породице. У средини се налази пространи хол са диванханом и највећом салом, вероватно трпезаријом.

Поред сталне поставке, имали смо прилику да видимо и печате, тренутну поставку у Конаку.

Учитељица Александра Перић и учитељ Милан

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОСЕТА МУЗЕЈУ И СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

У петак 28. априла 2017. ученици V2 и VI2 запутили су се са њиховом наставницом Александром Зиројевић у једну занимљиву шетњу.
Пролазећи Кнез Михаиловом улицом, стигли смо до Саборне цркве где смо одали почаст Вуку Караџићу и Доситеју Обрадовићу, који су сахрањени у црквеној порти. Затим смо посетили Музеј Српске православне цркве. Тамо нас је дочекала кустосткиња која нам је показала и испричала занимљивости о експонатима којих у Музеју има око девет стотина. Најстарији експонат потиче из 14. века. Посебан утисак на нас су оставили кивот светог Стефана Дечанског, Јефимијина Похвала кнезу Лазару, плаштаница краља Милутина, чудотворна руска икона Богородице.
Филип Васиљевић VI2
Страхиња Пантовић VI2
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БОТАНИЧКА БАШТА „ЈЕВЕМОВАЦ“

Ученици III-1 и III-4 су посетили Ботаничку башту „Јевремовац“. Шетајући најлепшом баштом у срцу Београда имали су прилику да, уз занимљиве приче водича, виде разне зељасте, дрвенасте,егзотичне и европске биљке као и дрвећа, жбуња, Стаклену башту, божанствен Јапански врт. Доказали су да су прави чувари природе својом односом према биљкама.

Учитељице Сунчица Стојковић и Бојана Пејановић
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

Ученици 3-3 одељења су посетили Научни клуб и присуствовали радионици под називом „Биљке и боје“.Уз инструкцију нашег домаћина,ученици су радили огледе.Нешто ново,необично и занимљиво деца су видела у тих сат времена колико је трајала радионица.Задовољни су напустили клуб са жељом да се врате поново и учествују у новим експериментима.

учитељица Александра Перић

ЗЕМЉА ДЕМБЕЛИЈА

У четвртак, 27.05.2017. ученици су имали прилику да гледају занимљиву представу која говори о дечаку СрећкуЧаробњаковићу који живи у Београду, а који је као и већина његових вршњака опседнут игрицама. Дечак је унепрестаном рату са мамом, јер жели да једе искључиво брзу храну, пије газиране сокове и цео дан проводи за компјутером . Мама, као и свака права мама, то не одобрава. Инсистира на томе да соба мора увек бити сређена, домаћи урађен и наравно труди се да се Срећко што здравије храни. То Срећку никако није одговарало и зато одлучује да пронађе земљу Дембелију. Чуо је да се тамо ништа не ради па се понадао! Од свога пра, пра, пра, пра, пра деде наследио је књигу са чаролијама и точак среће. У књизи проналази чаробне речи за одлазак на други крај света. Тако Срећко отпочиње своје узбудљиво путовање! Пут га не одводи право у Дембелију како је планирао, већ на његово изненађење обилази  разне занимљиве земље у којима га ситуације уче занимљивом и корисном. Срећко ће пропутовати кроз Русију, Америку, Кину, Северну Африку, Италију и Бразил и много тога ће научити. Ова представа је едукативног керактера, овде постоји директна интеракција између глумаца и публике. Ученици су током представе непрекидно укључени у исту. Представа је прожета сонговима које певају глумци који играју у представи, као и музиком која је карактеристична за земље које Срећко посећује током своје авантуре.

Учитељ Милан

ПЕТА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

У среду, 26. априла 2017. године, наши најдражи гости у кабинету за историју и географију били су наши предшколци. Проучавали смо географске и историјске карте, разгледали макете вулкана, разговарали о прошлости… Посебну пажњу посветили смо нашем граду- Београду. Причали смо о његовом географском положају, богатој историји и времену када је први пут постао престоница Србије. Наши предшколци показали су велико интресовање и радозналост и огромну креативност. Дружење смо заокружили израдом разгледница нашег града и анимацијом „ Београд у време деспота Стефана“.

Наставнице Кристина Тодоровић, Александра Зиројевић и Дуња Свилар Дујковић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Поводом учешћа у пројекту превенције насиља, наша школа расписује литерарни конкурс на тему „Све је ИН, кад си фин“.

Пропозиције:

–          На конкрурс доставити песму која може бити компонована;

–          Песма треба да садржи две строфе и рефрен;

–          Тема: приказ вербалног, физичког и дигиталног насиља.

Све радове доставити наставници Александри Костов Дојчиновић или библиотекарки Марини до среде, 3. маја 2017. године.

Најбољи рад ће бити награђен.

СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ

Светски Дан књиге, 23. април, којим се слави датум рођења Вилијама Шекспира и Мигела де Сервантеса, и ове године се обележава низом манифестација у којима учествују писци и читаоци. У славу песништва и ове године је одржан песнички маратон у Чубурском парку у коме су учествовали наши познати песници и њихове колеге из иностранства, а у Институту Сервантес посетиоци могу да чују робота који говори Сервантесове стихове. Ми се придружујемо празнику књиге и позивамо читаоце да дођу у библиотеку и подсете се чувеног Шкспировог сонета бр.XVIII- Shall I compare…

Библиотекарка Марина

 

У НАУЧНОМ КЛУБУ

У петак, 21.04.2017. Центар за промоцију науке организовао је у научном клубу радионицу којој су присуствовали ученици 3-2 разреда. Тема радионице била је „Биљке и боје“. Циљ рдионице био је да се кроз практичну примену покаже ученицима шра су то пигменти, и који су њихови колорити. Сав припремљен материјал цекао нас је на столивима. Биљке, аван, тучак, чаше са водом, маказице, папирићи….Подељени у групе, ученици су, уз интрукције, закорачили у свет истраживања….Како је све изгледало, видећете на фотографијама.

Учитељ Милан

22.април – ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Данас,  22.априла, славимо Дан планете Земље. Сврха обележавања 22.априла је подсећање људи  у каквом стању се налази природа планете у којој живе и која опасности прети животу на Земљи услед наглог развоја индустрије.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧЕТВРТА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

Саобраћај и експерименти… Спој наизглед две различите теме, а креативност их учини да буду баш интригантне, забавне. Посматрање длаке кроз микроскоп, експерименти, боје,  приче о саобраћају, бојанке са саобраћајним знацима, семафор, раскрсница, пешак, тротоар, саобраћајно средство које се помера и примена на конкретним примерима, у датим ситуацијама, учинили су ову радионицу посебно забавном за наше најмлађе, наше ПРЕДШКОЛЦЕ. Сви до једног, били су активни учесници сваког сегмента рада. Задовољство и жеља, били су важни покретачи у нашем дружењу. Верујемо да смо успели онда када видимо задовољна и насмејана лица, а било их је пуно. Очекујемо вас на следећој радионици 26.04.2017. у 17 часова. Придружите нам се.

Наставнице Марија Јовановић, Љиљана Лазић и Светлана Димитријевић

УСКРШЊИ РУЧАК

Овогодишња прослава ускршњег празника за ученике,које су  одабрале  Одељењске заједнице, и за запослене Основне школе “Стеван Дукић”, први је  ускршњи ручак, који ће постати део традиционалног обележавања овог празника.  Свечаном ручку присуствовали су и представници цркве “Сви свети “са Карабурме,који су на обострано задовољство  са ученицима и запосленима поделили радост  Ускрса заједничком молитвом и обредним куцањем јајима.

Овакав вид обележавања верског празника подржали су родитељи и локална заједница.

Тим за информисање

САБОРНА ЦРКВА – МУЗЕЈ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

У  сусрет великом хришћанском празнику- Васкрсу, у среду 12. априла,  ученици III/4 су посетили Саборну цркву и Музеј православне цркве. Имали су јединствену прилику да поздраве врховног поглавара српске православне цркве Патријарха српског Иринеја. Слушајући казивања кустоса музеја обишли су музеј.  Док им је о Саборној цркви испричала наставница веронауке Александра Зиројевић.
Учитељица Бојана Пејановић

ПОЧЕТАК ЛЕПЕ ТРАДИЦИЈЕ

http://www.blic.rs/vesti/beograd/pocetak-lepe-tradicije-uskrsnji-rucak-za-ucenike-u-osnovnoj-skoli-stevan-dukic/s5tqv2e

ВАШАР ЗА ВАСКРС

11.04.2017. ученици креативци наше школе припремили су Васкршњу изложбу у дворишту школе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТРЕЋА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

У среду, 5.04.2017. нашу учионицу красили су најмлађи гости, ПРЕДШКОЛЦИ. Њих тридесетак, закорачили су са учитељима у свет истраживања, бојења, цртања, проналажења. Задаци који су били постављени пред њих, били су осмишљени тако да у сваком тренутку држе пажњу сваког малишана. Циљ радионице био је развијање стрпљења, ангажовања, подстицање пажње али и поимање облика, низа, уочавање појединости.

И за крај, креативно склапање пауна.

Видимо се на следећој радионици, заказаној за 19.04.2017.

Учитељи Слађана Николић, Бојана Пејановић и Милан Филиповац

САБОРНА ЦРКВА – КАЛЕМЕГДАН

У среду, 12.04.2017. године, ученици трећег разреда посетили су Саборну цркву, где су већ на улазу имали прилику да виде нашег патријарха, који је децу поздравио и пожелео им срећне празнике.  Наставница веронауке, Александра Зиројевић, сачекала је ученике у Саборној цркви и рекла деци нешто више о њој. По разгледању цркве, посетили смо и Музеј Саборне цркве где су ученици имали прилику да виде одела, одежде, иконе, слике, накит, украсе из старина прикупљене и сачуване у музеју.

Наставак наше шетње и следећа локација, био је Калемегдан, где смо и предахнули, нешто грицнули, и уживали у дивној изложби фотографија, сређеним  парковима, и дивном дану. Мало смо се забавили и у доњем делу Калемегдана, где смо се поиграли у паркићу. Дан смо провели у дивном дружењу….А ускоро и нова локација коју ћемо посетити…

Учитељ Милан

ДРАМСКИ ПРИКАЗ

Ученички парламент извео je драмски приказ“ Силеџија“, у присуству ученика 3/2 и учитеља Милана, библиотекара Марине Дукић Новаковић и неколико ученика старијих разреда наше школе. Комад је едукативног и превентивног карактера а у циљу спречавања насиља. На иницијативу Ученичког парламента а уз помоћ наставница комад је успешно реализован у форми“ Форум театра“.

Учитељ Милан

ВАСКРШЊА РАДИОНИЦА

У сусрет Васкрсу,ученици 3-3 су заједно са својим родитељима припремили и осликали јаја,исплели корпе,направили зеке и пилиће…Све радове ћемо изложити на васкршњој продајној изложби.

Учитељица Александра Перић

УСКРШЊА РАДИОНИЦА У  I-3

У понедељак, 10.4.2017. године одржана је Ускршња ликовна радионица. Поред ученика, учесници су били и родитељи. Сви су са великим задовољством украшавали јаја и правили корпице.
Хвала на сарадњи.

Учитељице Добрила Марковић и Јелена Ранковић

РАДУЈЕМО СЕ ВАСКРСУ

У сусрет Васкрсу, заједно се припремамо. Родитељи и деца,глави су носиоци активности.Сви присутни бојили су,лепили, стварали и креирали са уживањем. Сви радови настали су у продуженом боравку л2.
Христос Васкрсе!

Учитељица Татјана Радовић

УСКРШЊИ ВАШАР

У уторак 11.04.2017. године у дворишту наше школе од 10h – 15h, организујемо велики вашар поводом Васкрса. Придружите нам се.

РАДИОНИЦА – „ЕЛЕКТРО БУБЕ“ – ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

Ученици III1 и III4 су посетили Центар за промоцију науке у Београду. Били су на радионици „Електро бубе“. Уз помоћ батерије, мотора, жице, чаше, штапића и фломастера су направили малог робота, који је самостално цртао по папиру.

Може то и овако! Наш први робот!
Учитељице Бојана и Сунчица

ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ  и НТЦ СИСТЕМА УЧЕЊА

У суботу, 1.04.2017. године, није била првоаприлска шала. Дружење у нашим учионицама  било је дивно. Наши гости били су будући прваци, заједно са родитељима. Кроз шест интерактивних радионица које смо припремили, потрудили смо се да приближимо деци и њиховим родитељима систем учења по НТЦ систему који ће се примењивати у неким сегментима наставног плана и програма од септембра месеца.

Ваша Школа

РОДИТЕЉИМА БУДУЋИХ ПРВАКА

Поштовани родитељи будућих првака, обавештавамо Вас да ће у среду, 5.4. 2017. у 17:00 сати бити одржана радионица за родитеље коју ће за Вас припремити педагог и психолог школе. Трудићемо се да одговоримо на Ваша питања и уважимо Ваше предлоге и сугестије.

Срдачно,

Олгица Демић, педагог

МЕЂУНАРОДНИ ДАН КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ

Међународни Дан књиге за децу, 2. април, који је и датум рођења Ханса Кристијана Андерсена, обележава се сваке године низом манифестација у библиотекама широм света. Придружујемо се обележавању овог празника читалаца и позивамо их да у среду, у 11и30, присуствују читању Андерсенових бајки, као и разговору о њима. Овом приликом подсећамо и родитеље на значај књиге и на то да је само образовано друштво услов за опстанак сваког народа, као и да је  улагање у образовање кумулативна инвестиција, јер су само људски ресурси заиста обновљиви. Придружите нам се у среду и подсетите се зашто сте волели“ Царево ново одело“ и „Ружно паче“.

Библиотекарка Марина

ДРУГА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

Друга радионица за предшколце је одржана 29.3.2017. године у библиотеци. Будући прваци су били веома радознали и знатижељни. Били су одлични, пажљиви и вредни. Играли смо се, цртали, слушали приче и разговарали на српском и енглеском језику.

Радионицу водиле наставнице Петкана Бранковић и Татјана Домановић Стојев.

РЕЦИКЛИРАЈ И ДОМИНИРАЈ

На завршном догађају “ Рециклирај и доминирај“ у реализацији европског омладинског центра који је одржан 31.03.2017. год. у општини Савски венац, наша школа је добила захвалницу за учешће у овом пројекту. Ученица која је сакупила највише отпада за рециклажу – Лана Босић 2-2 добила је на поклон таблет. Остали ученици Теодора Јовић 3-3, Божидар Ђорђевић 3-3, Тијана Цицмил 7-3 иИва Митић 7-2 добили су мајице и “ Зелени бонтон“ – водич за лепо понашање за животну средину.

Наставница биологије, Светлана Димитријевић

КВИЗ ЗНАЊА

У организацији Ученицког парламента наше школе, 30.марта, одржан је још један квиз знања који се традиционално одржава сваке године у марту месецу за ученике старијих разреда. Овог пута гости су били ученици од 5-7. разреда ОШ “Јован Цвијић”. Ученици су се такмичили из следећих области: историје, географије и биологије. Представници Ученицког парламента обе школе чинили су жири. Сви ученици су добили похвалнице и слаткише.
Александра Угарковић, Марина Дукић Новаковић

 

Поштовани родитељи будућих првака, 

Придружите нам се заједно са вашом децом, 1.04.2017. у 10 часова у нашој школи.

Биће одржана промоција НТЦ система учења кроз шест сјајних радионица. Свакој радионици присуствоваће један родитељ са дететом.
Очекујемо вас.

 ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ ,,125 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ИВЕ АНДРИЋА“

Поводом јубилеја „125 година од рођења Иве Андрића“, у нашој школи је, 22.03.2017. године одржан заједнички угледни час ученика седмог и осмог разреда који су говорили о животу и књижевном стваралаштву нашег нобеловца.

Часу су поред ученика присуствовали директорка школе, Вида Милојковић, предметни наставници, као и ментори – професори српског језика и књижевности, Данијела Јанковић, Александра Костов Дојчиновић.

ПРВА КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

У среду, 22.03.2017. године, одржана је прва креативна радионица за предшколце. Наставнице Весна Стешевић, Ивана Ћирић и Јасмина Митић припремиле су забавну радионицу за наше најмлађе играјући се са њима уз музику и цртање.

ПОСЕТА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ,,НИКОЛА ТЕСЛА“

Наши ученици су посетили средњу Електротехничку школу ,,Никола Тесла“, 23.03.2017. са наставницом хемије. Посета је организована у оквиру професионалне орјентације, По разултатима анкете, у тој школи би највише наших ученика наставило даље школовање.
Наставница хемије, Љиљана Лазић

МАЛИ ВАЈАРИ

И ми знамо да вајамо!
Ученици I-2 i I-3

МАГНЕТИЗАМ

Ученици трећег разреда су имали прилку да се на часу природе и друштва упознају са својствима магнета кроз различите активности . Нек све игри буде слицно.
учитељица Сунчица Стојковић

Подржавамо наше читаоце – „Читалићи – кликераши 2017.“

Данас, 23. марта, у нашој школској библиотеци, свечано су уручене похвалнице свим учесницима смотре Читалићи кликераши 2017. и награде оним учесницима смотре који  ће бранити част читалаца и на градском нивоу. Свечаности су присуствовали директорка школе Мр Вида Милојковић, учитељ проф. Милан Филиповац, библиотекарка Марина, као и Мирјана Михић, представница библиотеке“ Милутин Бојић“, која је подржала ову манифестацију и обезбедила награде. Победници ове смотре су сви учесници, јер су показали спремност да се ухвате у коштац са тешким читалачким задацима и промовишу праве вредности. Честитамо свима.

Библиотекарка Марина

СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Jуче, 21. марта, био је Светски дан поезије. Овај књижевни празник  обележен је низом  манифестација и књижевних сусрета, не само у Београду, већ и у свим већим градовима Србије. Да је поезија вечна, подсетиће нас стихови Мирослава Антића из чувене „Бесмртне песме“:

Ко снег у топлом длану

у теби детињство копни.

Бриге…

зар има брига?

Туге…

Зар има туга?

По мердевинама маште

у младости храбро се попни.

Тамо те чека она

лепа, ал лукава дуга.

И живи!

Сасвим живи!

Не грицкај као миш дане.

Широко жваћи ваздух.

Престижи ветар и птице.

Јер свака вечност је кратка.

 

Библиотекарка Марина

ДРАМСКИ ПРИКАЗ ,,СИЛЕЏИЈА“

10. марта 2017. у школској библиотеци, Ученички парламент је извео драмски приказ“ Силеџија“, у присуству ученика 4/2 и учитељице Слађане Николић, ученичког парламента и психолога ОШ „Jован Цвијић“, педагога Oлгице Демић, библиотекара Марине Дукић Новаковић и неколико ученика старијих разреда наше школе. Комад је едукативног и превентивног карактера а у циљу спречавања насиља. На иницијативу Ученичког парламента а уз помоћ наставница  комад је успешно реализован у форми“ Форум театра“.

Александрa Угарковић, Александре Костов Дојчиновић и Маринa Дукић Новаковић

СРЕЋАН 8. МАРТ

Ученици продуженог боравка су уз помоћ својих учитеља показали шта за њих значи мајка. Исписујући поруке пказали су колика је љубав мајке и детета.

Учитељи продуженог боравка

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

У склопу професионалне оријентације и са циљем развијања и учвршћавања љубави према хемији,
наши ученици су 4.03. 2017. посетили Хемијски факултет. Посета је организована у оквиру пројекта “ ОТВОРЕНЕ ЛАБОРАТОРИЈЕ“.
Ученике су водиле наставница хемије Љиљана Лазић и наставница руског језика Људмила Пуача.

ПОСЕТА ХЕМИЈСКОМ ФАКУЛТЕТУ

У суботу, 25.2.2017. године, ученици 2/2 посетили су Хемијски факултет и учествовали у радионицама за млађе ученике које реализују студенти волонтери у оквиру пројекта Kids lab –  Молекул је кул.

 

ЈАВНИ ЧАС ЏУДОА

Представници џудо клуба ,,Партизан“ одржали су протекле недеље ученицима наше школе јавне часове. Презентовали су основне елементе овог спорта. Часови су били занимљиви, едукативни и примерени узрастима ученика.

ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ 2017

  • резултати са општинског нивоа

,,Читалићи“ су настали у жељи да децу вратимо књигама, не такмичењима. Циљ нам је да развијамо љубав према књизи, да сви читамо и тако постанемо још вреднији и цењенији. На овом такмичењу, као и на претходном, сви смо победници. Сваки учесник је победио, јер се трудио да прочита књигу/е, анализира, реши…

Нашу школу представљали су ученици другог, трећег, четвртог, петог и седмог разреда. Сва доле истакнута имена ученика имају пласман на окружно такмичење које ће бити одржано 21.03.2017. године. Свима честитамо и верујемо да ће се наредне године пријавити још већи број учесника.

Координатор пројекта, учитељ Милан

 

 

 

ЕКО – КВИЗ

 

У другом кругу такмичења који је одржан 24.2.2017. године у ЈКП ,,Градска чистоћа“ екипа наше школе освојила је треће место. Чланови екипе су Софија Ковач 5/2, Маја Младеновић 6/2, Теодора Љубинковић 7/1 и Јована Стојковић 8/2.

Светлана Димитријевић

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ОСМАКЕ

Обавештавамо Вас да ГО Савски венац организује Сајам средњих школа, у суботу 25.02.2017. године у просторијама ОШ “Исидора Секулић”, улица Гаврила Принципа 42, у периоду од 11 до 15 часова.
Отварање манифестације са програмом предвиђено је за 11 часова.

Манифестација се одржава како би се средње школе представиле ученицима завршних разредна основних школа, као и ради професионалне оријентације ученика осмих разреда са територије града Београда.

Молимо Вас да обавестите Ваше ученике о одржавању предстојећег Сајма и да им напоменете колико им он може бити од помоћи, уколико се можда још увек нису одлучили коју средњу школу желе да упишу.

НАШ УСПЕШНИ РАДОЊА РАДОЊИЋ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАУЧИЛИ СМО ДА ЧИТАМО

Наши ђаци прваци постали су чланови библиотеке.

Честитамо!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ У ОБРАЗОВАЊУ

Четврта конференција и „Нове технологије у образовању 2017”  се одржала од 9. до 11. фебруара 2017. године у просторијама Belexpocentra и Хотела “Holiday Inn”, у Београду. Циљ догађаја је унапређење квалитета образовања на Западном Балкану кроз упознавање са кључним одликама, значајем и могућностима употребе информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у образовању.

Догађај је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, British Council, Британска амбасада у Београду, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Центар за промоцију науке, Привредна комора Србије, компанија Skills и други партнери.

У 2017. години забележено је  преко 6.500 посета из 20 земаља, док је преко 160 предавача из Србије, региона и Велике Британије одржало занимљиве презентације о креативним начинима употребе ИКТ у образовању. Више од 60 излагача – ИТ компанија, издавача, школа, универзитета и осталих образовних институција представило је своје ИКТ производе и услуге који могу да допринесу побољшању квалитета образовања.

Овом приликом је наша професорка Катарина Ивановић.имала врло посећену радионицу у којој је присутне упознала са занимљивијим и креативнијим учењем математике. Желећи да се упознају са иновацијама које би пренеле ученицима.као и дале идеје колегама,сајам су  посетиле професорка ТИО Наташа Томић,професорка физике Снежана Ивановић и директорка школе Вида Милојковић.

Дивана идеја и реализација размене искустава.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

27.01.2017. и у нашој школи било је свечано. Погледајте у галерији
Ваша Школа

СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ШАХУ

21.01.2017. године одржан је Светосавски турнир у шаху на ком су наши ученици остварили запажене резултате. Ученик Дејановић Вук 2-3 освојио је ПРВО место са максималних 5 победа, златну медаљу и пехар, а ученик Мармут Борислав 8-3 освојио је ДРУГО место и сребрну медаљу.

Дипломе, медаље и пехаре такмичарима је уручио  др Дарко Пауновић, потпреседник градске општине Палилула. Честитамо нашим ученицима.

Захвални смо мајци нашег ученика, Биљани Николић,  на фотографијама и извештају са такмичења  које нам је послала.

Ваша Школа

ОБАВЕШТЕЊЕ

Драги ученици, поштовани родитељи, обавештавамо вас да је среда, 11.01.2017. године први радни дан по следећем распореду: непарна смена пре подне, парна смена после подне. Настава ће се одвијати по устаљеном распореду.

Због грипа који влада, молимо родитеље деце која су прехлађена и не осећају се добро да процене да ли дете треба да одлежи још неки дан.

Ваша Школа

ПРВИ БОЖИЋНИ РЕЦИТАЛ

Уз божићне песмице и пригодну повест о Христовом рођењу опраштамо се од ове и желимо свима срећу, здравље, радост и љубав у Новој години и благословен Божић!
Александра Зиројевић са ученицима  IV1, IV3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СВИ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ ШТА ДРУГАРСТВО ЗНАЧИ

Дана 30. 12. 2016. године, ученици продуженог боравка, заједно са својим учитељима боравка, посетили су Центар за културу “ Влада Дивљан“, и одгледали дечју представу “ Сви треба да знају шта другарство значи“. Представа је инспирисана бајком “ Принц жаба“ и говори о другарству и љубави. Ученици су уживали, и са осмехом на лицу, задовољно напустили установу.

Учитељи продуженог боравка

НОВОГОДИШЊА ЖУРКА

У петак,  30.12.2016. године у одељењу I-3 владала је права новогодишња атмосфера. Поред журке и маскембала, који су организовани у нашој учионици, да би одушевљење деце било потпуно, стигао је и Деда Мраз. Деци је донео пригодан поклон, разговарао са њима о Новој години и њиховим жељама, сликао се са свима и пожелео им срећну Нову годину.

Срећна Нова година!

Добрила Марковић

НОВОГОДИШЊИ ПАНО

Поводом Нове године ученици I-3 су са својим учитељицама направили пригодан пано који украшава простор у ходнику испред наше учионице. Ученици су са задовољством украшавали чарапе, цртали своје руке и украшавали их, исписивали новогодишње поруке и жеље на зеленим папирима од којих смо направили јелку.

Драги наши, срећна Нова година.

Добрила Марковић, Јелена Ранковић

ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ

Радови ученика 2/2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

САЈАМ КЊИГА

Божићни и новогодишњи Сајам књига, већ традиционално,  отворен је у Дому синдиката и трајаће месец дана. Ако, осим књига, волите и клизање, онда ће Трг Николе Пашића ове зиме бити право место за вас.

Библотекарка Марина

НОВОГОДИШЊИ ВАШАР

Поштовани родитељи, пријатељи школе, обавештавамо вас да ће у среду 28.12.2016. године у холу школе бити одржан вашар новогодишњих рукотворина наших ученика. Позивамо вас да својим доласком увеличате нашу активност. Вашар почиње у 9:15 часова.
С поштовањем,
Ваша Школа

“ЗВОНАР БОГОРОДИЧИНЕ ЦРКВЕ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ”

Позоришна представа „Звонар Богородичине цркве у новогодишњој ноћи“ рађена је по роману Виктора Игоа „Звонар Богородичине цркве“, који је због свог квалитета и вредности које носи у себи, радо читан у лектири основних школа. Ово је прича о поштовању различитости, о поштењу, о поштовању других, о заједништву, о поверењу…о љубави!
Радња педставе се дешава пред нову годину, на тргу, испред цркве, у граду којим управља архиђакон Клод Фроло. Како Фроло презире новогодишњи карневал и не верује у Деда Мраза. Одлучује да забрани свако окупљање које се тиче дочека нове године и Деда Мраза. Есмералда, лепа девојка, која учествује на карневалу весело играјући и певајући се жустро супродставља Фролу, те овај наређује капетану Фебусу да је ухапси. Капетан Фебус не види ништа лоше у новогодишњем карневалу, вешто избегава да ухапси Есмералду и заљубљује се у њу. Есмералду једном приликом од хапшења спасава Квазимодо, иначе звонар у цркви, и обећава да ће је чувати од Фрола. Квазимодо је остављен пред врата цркве као беба јер је био рођен са деформитетом, и њега је у цркви одгојио Фроло. Фроло не дозвољава Квазимоду да напушта звоник, плашећи га тиме да је свет лош и да ће га народ исмејати због његовог изгледа, те он само са звоника може да посматра свет, пазећи да га неко не примети. Квазимодо се заљубљује у Есмералду…..
Ова интерактивна представа обрадовала је и заинтересовала неше ђаке. Изашли су веома задовољи и пуни лепих утисака.
Учитељ Милан

РАДИОНИЦА У 1/3

У среду,  21.12.2016. године у одељењу I-3 одржана је новогодишња ликовна радионица. Ученици су правили честитке, јелке и украсе. У изради занимљивих, маштовитих и креативних радова, поред ученика и учитељљице, учествовали су родитељи и остали чланови породице.

Хвала на сарадњи и дивном дружењу.

Учитељица Добрила Марковић

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ

У среду 21.12.2016. године, ученици млађих разреда имали су прилику да у школској библиотеци упознају песника Радислава Јовића. Песник је ученицима представио две књиге. „Чаробни осмех“, збирку песама и „Наше мале представе“, књигу кратких драмских текстова. Ученици су уживали слушајући песме, али су имали прилику и да рецитују песме које су научили или написали.

Учитељ Милан

ОБАВЕШТЕЊЕ

Позивамо све ученике од 5. до 8. разреда на дружење са представницима издавачке куће ProPolis books   који ће промовисати, на нов и занимљив начин, роман „Иван један једини“, списатељице Кетрин Еплгејт, за који кажу да је прича која вам мења живот.  Проверите да ли ће и ваш живот променити прича заснована на истинитом догађају.

Библиотекарка Марина

КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ

У среду, 21.децембра, гост у библиотеци ће бити песник Радислав Јовић. Наш гост ће млађим ученицима представити своју књигу песама „Чаробни осмех“ и књигу кратких драмских текстова“ Наше мале представе“.

Библиотекарка Марина

ЕКО КВИЗ

Еко-квиз у организацији ЈКП “Градска чистоћа“ одржан је 16.12.2016.год. Екипа наше школе, које су представљале ученице: Софија Ковач 5/2, Маја Младеновић 6/2, Теодора Љубинковић 7/1 и Јована Стојковић 8/2, освојиле су прво место и пласирале се за други круг такмичења. Квиз се састојао из три дела: еко- играоница, еко-питалица и еко слагалица.

Наставница биологије Светлана Димитријевић

РАДИОНИЦА О РЕЦИКЛАЖИ

У нашој школи је одржана радионица о рециклажи 13.12.2016.год. Радионицу је организовао “ Европски омладински центар и Retro green“, а презентер је била Мирјана Ружић. Презентацији је присутвовао 16 ученика 5 и 6 разреда који су се упознали са проблемом отпада, а ово је уједно био и почетак акције у сакупљану отпада у коме ће учествовати наша школа.

Наставница биологије Светлана Димитријевић

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

Дана, 15.12.2016. године, ученици шестог и осмог разреда посетили су 10. фестивал науке у присуству наставница Снежане Ивановић, Марије Јовановић, Кристине Тодоровић и Љиљане Лазић. Ученици су учествовали у различитим експериментима, дивно се дружили и стекли нова искуства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We wish you a Merry Christmas

У духу предстојећих празника 15.12. је у нашој школи одржан угледни час We wish you a Merry Christmas. Наставница веронауке Александра Зиројевић и наставница енглеског језика Марија Милићевић су кроз песму, причу и едукативну игру направиле поређење прослављања Божића у Србији и Енглеској. На крају часа су ученици добили прилику да оцене наставнице. У ишчекивању најрадоснијег хришћанског празника, школа је даровала ученике слаткишима.

У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ

Ближе се ближе новогодишњи празници, а ми уживамо у сваком тренутку. У среду, 14.12.2016. године, у нашој учионици било је незаборавно. Ученици 3-2 заједно са родитељима били су прави креативци. Мноштво материјала, весела и топла атмосфера, спремност и жеља да се дође до циља изродила је мноштво дивних честитки, јелкица, украса, снежних кугли, ирваса….

Погледајте како је то изгледало јер фотографије говоре више од речи.

Драги родитељи,  хвала што сте својим доласком, трудом, креативношћу и залагањем још једном дали пример колико је сарадња свих нас у обаразовном процесу важна за успех наше деце.

Учитељ Милан

ЕКОЛОШКИ ФЕСТИВАЛ НАУКЕ

29.11.2016. год. 15 ученика седмог и осмог разреда са наставницом биологије,Светланом Димитријевић посетило овај фестивал.

У холу Дечијег културног центра, била је постављена лабораторија хемијско прехрамбрене школе, где су ученици ове школе демонстрирали разне огледе из хемије, физике и биологије.Такође су представили и своје козметичке препарате као и пекарске производе, који су могли да се дегустирају. У сали је одржана презентација о зрачењу : “ где год се окренеш изложен си зрачењу“.

Посета Историском музеју Србије

У петак 25.11. ученици шестог, седмог и осмог разреда у оквиру историјске секције посетили су мултимедијалну изложбу „Свети сава српски“ у Историјском музеју Србије са наставницама верске наставе и историје.Изложба обилује репродукцијама фресака и икона са ликом Св.Саве, па су ученици били у прилици да на једном месту сагледају како је наш највећи светитељ представљен у православном свету. Највеће интресовање изазвале су копије личних предмета Св.Саве, нарочито жезло. Кроз живот и дело светитеља провео нас је кустос Небојша Дамјановић. Посебан акценат у његовом предавању стављен је на оне мање познате сегменте живота, дела и култа Св. Саве. Својим сликовитим казивањем и бројним дигресијама о православљу заинтресовао је ученике и све присутне.

Александра Зиројевић и Дуња Свилар Дујковић

КАД ЈЕСЕН УШЕТА У УЧИОНИЦУ

2/2 и 2/3, учитељице Бранка Вујиновић и Весна Дмитрић

„У ЗЕМЉИ ИЗЛАЗЕЋЕГ СУНЦА“

У петак, 25.11.2016.године, ученици одељења 7/1 и присутни наставници су на кратко из библиотеке наше школе „отпутовали“ на Далеки Исток. Ученици Игњат Деспотовић и Огњен Антић су одржали сјајну power point презентацију о Јапану. Кроз слајдове и причу су нам приближили ову острвску земљу излазећег Сунца и њене особености , док су остали ученици допуњавали занимљивостима о традицији и свакодневном животу Јапанаца. Пред крај часа, наставница је изненадила ученике кратким курсом јапанског језика, што су они са одушевљењем прихватили и тиме смо заокружили овај угледни час.

Кристина Тодоровић

ЕВРОПСКА ОЗНАКА КВАЛИТЕТА

Европска ознака квалитета
A да и наши наставници раде и постижу успехе са ученицима доказује следеће писмо:

Поштовани/поштована Katarina Ivanović,

Честитамо! Вашој школи је додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру пројекта „GUESS!  (Geometry in the Universe of Elementary Shapes & Solids)“. То значи да су ваш рад, рад ваших ученика и школе признати на највишем европском нивоу.

Из тог разлога ћете добити сертификат који можете да поставите на веб страницу и изложите  на видном месту у вашој школи. Такође, ваш пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.

Још једном вам честитамо на овом јединственом достигнућу и надамо се да ћемо се срести на једном од eTwinning догађаја у току године.

Срдачан поздрав,
eTwinning тим

ВАЗДУХ – гас као спас за све нас

Како је сарадња родитеља и наставника  важан предуслов оптималног развоја и васпитања детета у институционалном контексту, ми наставници, трудимо се да са родитељима остваримо што бољу интеракцију јер су професионална улога наставника и животна улога родитеља веома важне.

Пракса је постала да се у одељењу 3-2 организују радионице где су родитељи носиоци едукативних активности. Овај пут, у одељењу смо имали прилику да сазнамо нешто више о ваздуху.

Како је ваздух веома важан за живи свет, ученици су 23.11.2016. имали прилику да прошире стечена знања кроз радионицу коју је водила доктор Александра Пејић, наш родитељ. Основни циљ био је едукативни (проширивање знања), али и креативни (подстицање и развијање различитих облика изражавања). На самом часу, кроз разговор ученици су се присетили знања о важности ваздуха, али и на један креативан начин сазнали како то ваздух долази до наших плућа и како дијафрагма ради. Заправо, све се могло показати и видети применом принципа очигледности који је за ученике врло важан. Уз помоћ два балона, флаше исечене до пола и сламчице приказан је рад плућа. Сваки ученик је имао прилику да сам испроба рад механизма. Такође, доказали смо да притисак ваздуха не дозвољава води да уђе у флашу – марамица је сува…. Идеја је пуно било, навирале су…. Ученици су били веома задовољни.

Захвалан драгим родитељима на дивној сарадњи,

Учитељ Милан

ДАН ШКОЛЕ

Поводом обележавања Дана школе 16.11.2016. приређен је пригодан програм у коме је учествовао велики број ученика.

Ђаци су се представили колажем различитих уметности, рецитацијом, музиком, игром и глумом, а било је шаренолико и весело онако како то само деца могу да приреде.
Целокупни програм употпунио је и наш школски хор.

Приредби су присуствовали ученици и њихови родитељи, наставници, представници локалне самоуправе, гости из других школа, али и наши бивши ученици.

Свима велико хвала јер сте део нашег сјајног тима.

GREEN FEST

„Ученици VIII1 и VIII2 са својим наставницама гледали су занимљив документарни филм „Само ти једи“ и сазнали запањујуће чињененице о томе колико хране која се произведе заврши на депонијама. После пројекције послужили смо се укусним ђаконијама које су припремили, од остатака хране,ученици туристичке школе. Green Fest је фестивал који буди свест о животној средини а програм и организација су изузетни!“
Светлана Димитријевић и Александра Зиројевић

ТАКМИЧЕЊЕ У БАСКЕТУ

За ученице 3. и 4. разреда наше школе организовано је такмичење у кошарци. Такмичење је организовала наставница Јасмина Митић у сарадњи са „Арт Баскет“ клубом. Циљ такмичења је подизање нивоа свести о значају вежбања и спорта уопште, за сваког појединца. Слоган турнира био је: „Будите човек вредности, а не човек успеха“.

Школа Арт Баскет организује бесплатне турнире у нашој школи, средом од 13:10 до 13:50 из присуство наставнице Јасмине.

Придружите се.

ЛИКОВНИ КОНКУРС ,, НАРОДНЕ НОШЊЕ“ 2016.

ИВОНА СИМЧЕТОВИЋ 3/2 – специјална награда за ликовни израз

НАСТАСИЈА ЋОСИЋ 6/2 – треће место

ИРИНА ЦВЕТИЋ 7/1 – прво место

СА ЧАСА ЛИКОВНОГ у 2/2

ПОСТАЈЕМО ПРАВИ ПЛАНИНАРИ

„Овога пута планинарили смо на дивном Рајцу. Уживали смо у прелепом новембарском ветровитом дану, чистом ваздуху и изузетној природи. Добро расположење нас је држало свих 10 километара колико смо пешачили! Придружите нам се на нашем следећем путовању!!! Радујемо се!“
Александра Зиројевић

ИЗЛОЖБА ,,ТЕСЛА И ПУПИН НА ИСТОМ ПУТУ “

Дана, 10.11.2016. године,ученици 6/1,6/3 и 8/1 посетили су изложбу ,,Тесла и Пупин на истом путу“ у Историјском музеју. Кроз стручно вођење изложбе, ученици су проширили своја знања о српским великанима који су оставили неизбрисив траг у историји светске науке.

Снежана Ивановић, Александра Угарковић,Марија Јовановић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС

Позивамо све  заинтересоване ученике да учествују на литерарном конкурсу поводом Дана школе. Литерарни конкурс ће, као и претходних година, бити одржан у школској библиотеци, у уторак, 8. новембра од 12 и 30 до 14 сати, а теме ће бити усклађене са темама на ликовном конкурсу.

Библиотекарка Марина

 

ЗНАМЕНИТЕ ЛИЧНОСТИ ИЗ НАШЕ ПРОШЛОСТИ

Данашњи час природе и друштва био је веома динамичан. Наши мали вредни ђаци имали су задатак да завире у прошлост наших предака и сазнају по нешто ново. Иако на први поглед тежак задатак постављен пред њих, показао је само колико мале паметне главице умеју и могу. Одељење 3/2 одговорно је приступило задатку, а резултати су били сјајни.

На часу смо слушали дивне животописе, приче, песме наших великана. Учионицом је шетао Вук Стефановић Караџић, Милорад Митровић, Павле Поповић, Мика Алас, Јован Јовановић Змај, Доситеј Обрадовић, Јован Цвијић, Јаков Продановић, Милован Витезовић, Надежда Петровић, Коста Вујић,  Филип Вишњић, Михајло Пупин, Никола Тесла, Мира Алечковић, Добрица Ерић, Десанка Максимовић, Лаза Костић, Јован Дучић, Раде Драинац…

Прошлост и истраживања знаменитих личности толико је подстакла ученике, да су на крају часа пожелели да и сами стреме једном веома озбиљном циљу, циљу славе и успеха. Свака част, само напред ђаци моји.

Учитељ Милан

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

У понедељак,31.10.2016. године у 12 часова,ученици 1/1 и 1/3 одељења посетили су Установу културе Палилула и одгледали бесплатну позоришну представу „Балада о Катици прљавици“.Циљ представе је значај личне хигијене и заштита животне средине.Ученици су били заинтересовани и задовољни представом.Одлазак и повратак,уз писмену сагласност родитеља,организован је редовним градским превозом.Овај културни догађај реализовале су учитељице Добрила Марковић,Мира Травица Петровић и учитељице из продуженог боравка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У НАЈВЕЋОЈ ПЕШЧАРИ ЕВРОПЕ

„Једне дивне и сунчане недеље у октобру 30 ученика наше школе, од IV – VII разреда, упутило се у Делиблатску пешчару. Уживали смо у природи и дружењу тако да нам није тешко пало пешачење од око 13 км. На једном од места предаха чули смо кратко предавање о овом прелепом резервату природе, а у даљини видели Вршац … Делиблатска пешчара је у 19. веку пошумљена да се не би разносио песак.“
Катарина Лазић VII1 и наставница Александра Зиројевић

,,РУСКА ПЕСМА“

Дана, 25.10.2016. у Дечјем културном центру (Таковска 8) одржана је приредба  „Руска песма“ поводом обележавања Недеље руског језика и културе у Србији.

Неколико ученика наше школе (5-2 и 6-2) је присуствовало наведеном догађају у пратњи наставница руског језика Људмиле Пуаче и Наде Дамљановић Шуњеварић.

Ученици основних школа и гимназија су припремили диван концерт у којем смо сви уживали.

Људмила Пуача, Нада Дамљановић Шуњеварић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БИЛИ СМО НА САЈМУ КЊИГА

Овогодишњи Сајам књига, за нас, ће остати незабораван не само због мноштва нових књига и издавача, већ и због дружења са најзначајнијим писцима за децу. Захваљујући библиотекарки Марини и наставници Александри Костов, наши ученици су били учесници програма у сали“ Јанко Веселиновић“. Теме програма су биле“ Хајдук Станко, 120 година међу нама“ и “Историјски роман“. Да би разговор о овим свевременим темама био актуелан и занимљив побринули су се Раша попов, Љубивоје Ршумовић, Владимир Андрић, Гордана Малетић, Слободан Станишић и Зорица Кубуровић. Како је изгледало дружење са славним писцима и каква је атмосфера била, можете видети на фотографијама.

Библиотекарка Марина

ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА

Дечја представа „Чаробњак из Оза“, урађена по роману Франк Лајман Баума приказана је нашим ученицима у Дечјем културном центру. „Чаробњак из Оза“ је модерна бајка у којој чудесно и забавно имају предност у односу на сцене које изазивају бол и ноћне море. Ово је представа у којој се модерна бајка постепено удаљава од оригинала управо зато да би му остала што ближа. Кроз представу смо могли видети каква је данашња Дороти. Ко је њен Тото? Шта су данас памет, љубав и храброст? Зашто зло не би било и помало смешно? Зашто добро не би имало ни један квар? Какав је то данашњи опсенар који заводи масе и убеђује их у сопствену величину?

За представу можемо рећи да је забавна, инспитаривна, интересантна баш на основу утисака најважније публике, наших ђака.

Учитељ Милан

 

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Црвени крст Палилула одржао је традиционалну хуманитарно-спортску манифестацију “Трка за срећније детињство” на стадиону ОФК Београд на којој се такмичило око 1.000 ученика палилулских основних и средњих школа.

Куповином стартног броја у износу од 50 динара ученици су узели учесће у прикупљању средстава за решавање неког од проблема социјално угрожене деце. Одлуку о намени прикупљених средстава донеће Управни одбор Црвеног крста Палилула на првој следећој седници, најкасније до краја новембра 2016.

На овом такмичењу наши ученици заузели су значајна места:

Други разред девојчице
Марија Обрадовић – друго место
Лана Лазаров – треће место

Трећи  разред дечаци
Душан Марчетић – прво место

Седми разред дечаци
Марко Ђурић – треће место

 

ВЕЛИКА ОТВОРЕНА ВРАТА

Обавештавамо родитеље да ће се велика отворена врата одржати у четвртак, 27.10.2016. године од 19 до 20 сати. Отворена врата се односе за родитеље ученика од петог до осмог разреда.

САЈАМ

Овогодишњи међународни Сајам књига у Београду биће свечано отворен у недељу, 23.октобра.

Сајам ће се одржати под слоганом“ Књиге у руке“, а овогодишњи почасни гост Сајма је Иран.

Читаоци из наше школе посетиће Сајам у понедељак, у пратњи наставнице Александре Костов Дојчиновић и библиотекарке Марине Новаковић Дукић,а имаће прилике да се друже са ствараоцима за млађе читаоце, у сали

„Јанко Веселиновић“, Љубивојем Ршумовићем, Слободаном Станишићем, Горданом Малетић…

Библиотекарка Марина

ЈА СЕ С КЊИГОМ ДРУЖИМ

Позивамо све заинтересоване читаоце да представе и препоруче своју омиљену књигу у четвртак,20.октобра, кад ће се одржати наша традиционална манифестација Ја се с књигом дружим. Дружење у нашој библиотеци ће почети у 12:30.

Библиотекарка Марина

САЈАМ

Са разредним старешином Катарином Ивановић били смо у посети сајму компјутера и науке.

Било је много ученика жељних да науче нешто ново о томе како се праве компјутерске игрице. Презентацију су одржали млади људи који су нас увели у свет игрица са темом „Знамо да можемо“. Објаснили су нам процес прављења игрица и погледали смо неке од игрица које су направили наши вршњаци. Упознали само и Јелену Ђоковић и фотографисали се.

Заиста сам уживала, нешто ново научила и свакако је дружење било феноменално.

Овако је Хелена Орловић ученица  V1  одељења описала посету Старит центру, у оквиру кампање коју су организовали под називом „Знам да можемо“ (http://startit.rs/znam-da-mozemo-deca-programiranje/). Ученици петог и седмог разреда наше школе,  у пратњи наставница Марије Стевић и Катарина Ивановић, имали су могућност да чују програмере и оно што успешни предузетници имају да им кажу о технологијама и њиховој примени, а затим да виде и игре које су направили њихови вршњаци, http://startit.rs/znam-da-mozemo-2-rezime/.

Повод за наредни одлазак у Стартит центар је Европска недеља програмирања, која треје од 15. до 23. Октобра, a за нашу земљу је координише Министарство трговине, туризма и телекомуникација.  Догађају су присуствовали ученици осмих разреда наше школе, а избор говорника могао им је помоћи у избору будућег занимања као и средње школе за коју ће се ускоро определити. Догађај је организован са циљем да ученике заинтересује за ИК технологије, али и да их мотивише да се више баве својим интересовањима (http://startit.rs/srbija-evropska-nedelja-programiranja/http://startit.rs/evropska-nedelja-programiranja-za-decu/) .

Катарина Ивановић

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА КЊИЖЕВНОСТ

Овогодишњи добитник Нобелове награде за књижевност је чувени песник, композитор, певач и глумац Боб Дилан, који је својим уметничким, али и политичким ангажманом обележио шездесете и седамдесете године прошлог века. Честитамо на награди бунтовнику с разлогом и очекујемо да ћемо на предстојећем Сајму књига имати прилике да се боље упознамо са његовим стваралаштвом. Подсећам, овом приликом, љубитеље књиге да ће Сајам бити отворен 23. октобра.

Библиотекарка Марина

 

ПОСЕТИЛИ СМО ПОЗОРИШТЕ „ДУШКО РАДОВИЋ“

Ученици шестог и седмог разреда наше школе, посетили су позориште „Душко Раровић“ и имали прилику да гледају романтичну комедију „Поп Ћира и поп Спира“, по роману Стевана Сремца.

Ова романтична комедија у којој две поповске куће живе у идили, све док се у њиховим животима не појави млади учитељ у коме обе породице виде савршену прилику за удају својих кћери, заинтересовала је наше ђаке. Централни заплет и многе перипетије о којима нас извештава сеоска трачара базиране су на авантури која се дешава између љубавних парова – поповских кћери Јуле и Меланије, сеоског момка Шаце и „младожење из снова“ Пере. У фокусу су односи између младих, приказани у духу поетског реализма, они иницирају вечне теме о одрастању као што су сукоб између младалачких идеала, заноса и снова насупрот амбицијама, конвенцијама и очекивањима које од младих има провинцијска средина.

Најпознатији роман Стевана Сремца, по коме је 1957. године снимљен први југословенски филм у боји, део је обавезне школске лектире па су наши ученици имали прилику да упореде заплете које нуди представа, са заплетима у књизи.

ГАЛЕРИЈА САНУ

Крајем септембра у Галерији САНУ имали смо прилику да погледамо величанствену изложбу „Српске средњевековне рукописне књиге.“ Разгледали смо старе књиге, чули шта је то пергамент, како је текао процес настајања књиге у средњем веку и колико времена и уметника је за то било потребно….Поносни на наше непроцењиво благо – то је утисак који смо понели са собом.“
Ученици 6. и 7. разреда са наставницом Александром Зиројевић

НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ

У оквиру овогодишње Дечје недеље, реализовали смо низ активности. Поред активност које традиционално реализујемо у школи, у наш програм укључили смо и све предшколске установе са Карабурме. Тако смо том целе недеље имали посете наших предшколаца. Делић атмосфере делимо са вама.
Ваша Школа

 

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ

„Од игре до зависности“
Поводом Дечје недеље,Ученички парламент наше школе учествовао је у радионици „Од игре до зависности“ која је одржана 7. октобра у ОШ „Васа Пелагић“ .Радионицу је водила психолог Јасмина Којић.Ученици, представници ученичких парламената из школа са општине Палилула, су размењивали искуства, причали о позитивним и негативним странама интернета!
Алекандра Угарковић

 

СПОРТСКИ ДАН У НАШОЈ ШКОЛИ

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

НИНА ШАРЕНАЦ 6/2 – златна медаља у дисциплини леђно ( 50м )

РАСТКО ТРИПКОВИЋ 3/3 – бронзана медаља у дисциплини леђно ( 50м )

Нашу школу успешно су представили ВАЊА КРЏАЛИН, МАТЕЈА СТЕФАНОВИЋ И РАДОЊА РАДОЊИЋ.

Честитамо свима.

 

НАГРАЂЕНИ ЛИКОВНИ РАДОВИ ,,НЕЋУ ДА БРИГАМ,ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ“

МАРИЈА МИЈОВИЋ 6/2 – прво место

РАСТКО ТРИПКОВИЋ 3/3 – специјална награда

МАЈА РОКНИЋ 6/1 – специјална награда

 

ЛИТЕРАРНА РАДИОНИЦА ,, ПОНЕЋУ ДЕТИЊСТВО СА СОБОМ… „

Дечја недеља 2016.

МАРИЈА МИЈОВИЋ 6/2 – друго место

 

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Ученици првог разреда продуженог боравка су дали свој  креативни допринос обележавању ове традиционалне манифестације. Мало смо се на папиру играли, а мање бригали!

Учитељице Татјана, Марија и Јелена

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Трећег октобра, у нашој школској библиотеци, биће одржана литерарна радионица за све заинтересоване за креативно писање. Радионицу сваке године организује Општина Палилула, а ми смо домаћини заинтересованим ученицима и из других школа на нашој општини. Ове године, ученици ће укрстити оловке на задату тему, у понедељак у 14:30.

Библиотекарка Марина

КК „Арт Баскет“

Средом у међусмени одржаваће се кошаркашка секција (бесплатна) за девојчице од 3. до 8. разреда.

Контакт: 063/8773388 Марија

Наставница Јасмина Митић

ЧАС НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

Данашњи час народне традиције u одељењу 3-3 је био веома забаван и занимљив. Деца су упознала  занат пекара када им је другарица Вања представила и укратко описала како се некад бавило пекарским занатом,како су се месили,пекли и продавали хлеб и пецива..Упознали су се са пекарским производима и сировинама од којих се данас производе.Након тога прешли су на практичан део часа,где су они били у улози пекара.Мешали су тесто и обликовали и од тога направили разне пекарске производе.

учитељица Александра

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БРОНЗАНА МЕДАЉА

Ученик наше школе, Радоња Радоњић 6/3, освојио је бронзану медаљу на Интернационалном ватерполо турниру у Словачкој, у периоду од 29.08. – 31.08.2016. за 2002. годиште.

Честитамо и желимо још пуно, пуно сјајних успеха.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КАЛЕНДАР РАДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Драги наши,
Први радни дан у наступајућој 2016/2017. школској години је четвртак 1.09.2016.
ПАРНА СМЕНА креће пре подне, а НЕПАРНА после подне.
Ваша Школа

 

СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

Свечани пријем првака и пригодна приредба биће одржани 1.09.2016. године у 18 часова.
Добродошли драги наши.
Ваша Школа