ДАНИ СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ

Дане словенске писмености и празник Ћирила и Методија, обележили смо изложбом публикација посвећених развоју писмености, најстаријим ћирилским споменицима, радионицом Пишемо глагољицом, као и посетом Богословији. Сви смо се потрудили да савладамо „непослушну“глагољицу“ и да покажемо да смо јој дорасли,
али и да се подсетимо зашто је за наш национални, културни и историјски идентитет важно оживљавање овог писма.
У београдској Богословији „Свети Сава“,  топло су нас дочекали ученици и професори који  данас не само одржавају традиционалне вредности значајнима и старају се да их очувају , већ су нам показали и да томе могу да помогну и савремена технологија и друштвене мреже. Имали смо прилику да у богословској библиотеци видимо примерке вредних и ретких издања који се тамо чувају, да се упознамо са образовним програмом, часописом који уређују ученици. Домаћинима смо, у знак захвалности за гостопримство, уручили портрет Светог Саве- рад наше ученице другог разреда.
За поклон- портрет Светог Саве, заслужна је будућа уметница- Ива Бирманчевић.
У реализацији активности су учествовали ученици седмог и осмог разреда, наставнице Александра Костов Дојчиновић и Александра Зиројевић, као и библиотекарка Марина.
Библиотекарка Марина