ЕВРОПСКИ КВИЗ НОВЦА

Банкарски сектор Европе  (30 националних удружења банака ) организовао је по осми пут Европску недељу новца  и као централни догађај у оквиру ње – Европски квиз новца.  То је иницијатива Европске банкарске федерације са циљем  подизања свести јавности о бенефитима финансијске едукације као и финансијског описмењавања ученика узраста од 13 до 15  година.
У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, овај пројекат се по пети пут реализовао у Србији. Ученици су 14.априла 2022.године у 14.30. имали задатак да одговоре тачно и брзо на 30-так питања из области математичке, дигиталне и финансијске писмености.
Ученик наше школе , Павле Игњатовић 7-1 је био најбољи и најбржи на Националном нивоу и заслужно освојио прво место од укупно 210 такмичара из Србије. Удружење банака Србије ће два првопласирана ученика позвати на финале Европског квиза новца које ће се одржати онлајн 10. маја 2022. године.
На такмичењу су учествовали још и Анђела Симић 8-4, Милош Марјановић 8-1, Павле Тодоровић 8-1 и Лазар Ђокић 8-1, док су остали пријављени учесници због болести морали да одустану од такмичења.
Ученике је припремала менторка Дарина Пољак, наставница информатике, а квиз је одржан уживо преко YоuТubе-а, преко онлајн Kаhoot! платформе
Ваша Школа

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *