ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ – Такмичење тестирањем у вештинама Читање и разумевање прочитаног и Писмено изражавање.

Како је читање један од најкомплекснијих можданих процеса, читати је за велики број деце заморно, тешко, досадно, за неке чак несавладив проблем. Пред оним што је тешко, многи лако одустају а деца опседнута многим савременим чаролијама још лакше. Ипак, деца су врло креативна, посебно у млађим разредима основне школе, што и јесте доба када се стварају читалачке навике. Уколико децу изазовемо на читање које ће њихове визије прочитаних дела трансформисати у занимљиве и креативне одговоре, постоји могућност да читање постане изазов и задовољство.
28.2.2024. је у нашој школи одржано такмичење “Кликераша”. Овој дивној смотри одазвао се велики број ученика од 1. до 8. разреда. Чак 120 ученика опробало се у вештини читања и разумевању прочитаног, што показује да су деца веома заинтересована. Поред ученика наше школе, придружили су нам се и ученици из суседних школа, ОШ “Филип Вишњић”, ОШ “Иван Милутиновић”, ОШ “Јован Поповић”. Верујемо да ће се из неких од њих, изнедрити бидући писци, песници, говорници…
Хвала свима на дивном дружењу. А са неким ученицима се дружимо и на општинском такмичењу, где је наша школа домаћин смотре!
Резултате можете погледати овде.
Уча Милан Филиповац