EUROPE CODE WEEK 2022

Рачунарско размишљање је основа кодирања, а такво размишљање помаже деци да виде да имају једну фиокицу пуну насумичних састојака од којих могу створити нешто ново. Помоћу таквог размишљања узимају се подаци који нису повезани и организују се тако да би се постигао жељени крајњи резултат.
Ако у пракси дете не ужива у кодирању, једноставно учење о томе да разуме како да размишља као програмер је довољно и изузетно корисно. Вештина програмерског размишљања може омогућити слободу детету да своје визије претвори у стварност.
Ученици 1-2 одељења ОШ “Стеван Дукић”, Београд, као и предшколска група ПУ “Бошко Буха”, из наше школе, укључили су се у Европску недељу кодирања. Ове године смо се укључили у Недељу кодирања (Code Week) по трећи пут.
Кроз наше активности желели смо да покажемо да кодирање без рачунара има низ предности за ученике. Пре свега, кодирање захтева логичко размишљање и има за циљ да помогне ученицима како да се изборе са сложеним проблемима “разбијајући” их на мање који су лакши за управљање и решавање.
Угледном часу присуствовали директор школе, педагог и васпитачица Дада.
Уча Милан Филиповац

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *