ОБАВЕШТЕЊЕ: Продужени боравак

ОБАВЕШТЕЊЕ

Од 11.05.2020.године почиње са радом продужени боравак за ученике чији су родитељи исказали потребу у анкети коју су спровели учитељи. Oтварање основних школа спроводи се у складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије и стручне процене републичког Кризног штаба и надлежних институција.

ОБАВЕЗЕ РОДИТЕЉА/СТАРАТЕЉА/ДРУГИХ ЗАКОНСКИХ ЗАСТУПНИКА КОЈИ ДОВОДЕ ДЕЦУ У ШКОЛУ

1.Родитељи су у обавези да приложе доказ о ангажовању – потребу од стране послодавца која доказује да су оба родитеља или самохрани родитељ, у радном односу и да није могуће да им се организује рад од куће.

2.Ученици се доводе у продужени боравак радним даном најраније у 7:30, а по ученике се долази најкасније у 16:30. Прихват деце је могућ у оквиру наведеног термина, при чему родитељи треба да за сваки наредни дан унапред обавесте дежурну особу на прихвату ученика да ли ће ученик и следећег дана доћи у боравак.

3. Пре доласка у школу, сваког дана, родитељ мора да измери температуру себи и детету. У случају повишене температуре, дете не доводи у школу, а о томе обавести школу.

4. Обавеза родитеља је да када доводи дете у школу, обавезно носи маску, тако да маска прекрива уста и нос. На улазу у школу родитељи размењују информације са дежурним наставником који је задужен за прихват деце на удаљености од 2 метра. Пре уласка у школу неопходно је да деца прођу кроз дезобаријеру и дезинфикују руке препаратом за дезинфекцију.

5. Родитељи треба да обезбеде храну, као и флашицу са водом, за потребе детета током боравка у школи.

6. Родитељи треба да одржавају партнерски однос са школом који ће се огледати у поштовању протокола у установи који су донети у циљу заштите здравља ученика и запослених у школи.

В.д.директора школе

Марина Мунитлак

Leave A Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *